Ciasto czekoladowe.


Proste, szybkie i pyszne, a w dodatku praktycznie z niczego. Ciasto wręcz idealne.


Ciasto czekoladowe składniki:

  • 80 g masła
  • 100 g czekolady (może być mleczna, może być gorzka i może być mieszanka deserowej i mlecznej)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

Czekoladę wraz z masłem rozpuścić. Dodać mleko i odstawić. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, cały czas mieszając wlać wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Ciasto wylać do foremki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze ok 180 stopni, przez ok 30 minut - do  tak zwanego suchego patyczka. 

Smacznego ;)


7 komentarzy:

  1. Oj to zdecydowanie coś dla mnie :) Nie umiem odmówic takim ciachom :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno wypróbuję:)Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszystko co czekoladowe!

    OdpowiedzUsuń
  4. Faktycznie ciasto ekspres czekoladowy powinien się nazywać.

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepis przyjemny w rozumieniu :) Trzeba wypróbować !
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prosty, szybki i pewnie apetyczny przepis.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie wygląda to ciasteczko :)

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję!

Copyright © 2016 Pani Domowa , Blogger