Szybki jabłecznik.


Dziś mam dla Was przepis na szybki i prosty jabłecznik, a przy tym bardzo smaczny.

Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • słoik gotowej masy jabłkowej.
Sposób przygotowania:
Margarynę z cukrem i mlekiem podgrzać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, jajkami i przestudzoną masą. 3/4 ciasta wylać na posmarowaną i posypaną bułką tartą blaszkę. Piec ok 3 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Masę jabłkową wyłożyć na zrumienioną część ciasta, a na nią wylać pozostałą część ciasta. Piec kolejne 20 minut. 



13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Myślę że lepiej smakuje jak wygląda ;)

      Usuń
  2. Skoro mówisz, że szybki sposób, to chętnie wypróbuję ten przepis :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie licząc pieczenia, to cała reszte przygotowuje się blyskawiczbie. Przy piekarniku nie trzeba stać przecież ;)

      Usuń
  3. Uwielbiam jabłecznik i ma to jeszcze lody albo bitą śmietaną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny pomysł, chętnie spróbuję. Uwielbiam jabłecznik!

    OdpowiedzUsuń
  5. Narobila mi Pani ochoty na taki szybki jablecznik :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Spróbuję wykorzystać ten przepis (nie ma jak to upiec coś dobrego i w miarę szybko) - ja jabłecznik robię na kruchym cieście.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności! Z chęcią zjadłabym kawałek. :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam jabłeczniki z takim gotowym musem :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj pomimo późnej pory skusiłabym się na kawałek :)

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję!

Copyright © 2016 Pani Domowa , Blogger